Näin viime keväänä Jaakko Halmetojan
haastattelun TV:stä. Kyseinen
terveystietopankkihan on tuttu vaikka SuomiPop:n
Superfood Sessioista.
Samaan aikaan kun ohjelmaa katsoimme,
mieheni painiskeli pitkällisen
sairastelun kanssa.
Mieleemme jäi haastattelusta
montakin asiaa, yksi niistä
oli pakurikääpä.
Pakurikääpä (Inonotus obliquus)
Eli koivun kyljessä kasvava mustahko kääpä, joka
sisältää lukuisia terveyttä edistäviä ainesosia.
Ulkoillessamme jokin aika sitten
löysimme koivusta pakurikäävän,
ja otimme sen mukaan.
Käävästä ja sen hyvistä ominaisuuksista löydät tietoa esim täältä:
Tällaiselta se näyttää:
Kuva lainattu mtv3 -sivuilta.
Kuivatimme käävän pikku paloiksi leikkaamisen jälkeen,
ja R. jauhoi sen
blenderillä jauhoksi.
Väriltään se on kauniin ruskehtavaa.
Teen keitto-ohje löytyy täältä:
Lisäsimme teehen inkivääriä ja hunajaa, ja
väriltään se muistutti hyvin paljon kahvia, ja maultaan,
no tuota, se maistui hunajalle ja inkiväärille.
Lämmitti mukavasti tämän syksysään taas iskiessä
hellekesän keskelle:)
Tea for two
Last spring I saw a television program, where was interwieved Jaakko Halmetoja. He recommended the super foods use in a healthy diet, and told about this chaga mushroom/tinder mushroom. It grows in a birches, see pic for a help.
On our walk in a forest, we found this chaga mushroom, in finnish it is called pakurikääpä:)
We dried it, and blender it to a powder.
Last evening we cooked cup of tea for two,
with ginger and honey.
Healthy and tasty too. It tasted hmm,
well ginger and honey:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti