
Hauskaa vappua kaikille! Aion paistaa tänään munkkeja ja huomenna nautiskella vappuherkuista, missäpä muuallakaan kuin Kinuskillan vappubrunssilla:) Nam! Aikamoisia herkkuja tiedossa! |
Kesä on tullut, kun kanavan Helmikin on auki, ja uusi jädevalikoima. Testasin uutuusjätskin vanilja/m.a.c-maun. Jos siis muistatte m.a.c -mehujään, niin tämä uutuus maistui vaniljalle ja m.a.c:lle, mutta oli siis tavan jädee. Suosittelen:) |
Herkullista ja oivaa vappua!Nautiskelkaa.. |
|
Vappu munkit<3 |
3 dl | vettä tai maitoa |
25 g | tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa |
1/2- 3/4 tl | suolaa |
3/4 dl | sokeria |
| (1 kananmuna) |
8,5 dl | vehnäjauhoja |
75 g | voita tai margariinia |
| kypsentämiseen: |
| ruokaöljyä |
| pintaan: |
| sokeria, kanelisokeria tai tomusokeria ja mansikkamehua |
- Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa,
saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva
nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
- Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.
- Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
- Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.
- Kuumenna
öljy pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi
munkki. Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen
pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. Nosta reikäkauhalla
muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
- Nosta
kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten
lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria. Jäähtyneen munkin päälle
voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun
sokerikuorrutuksen. Tarjoa munkit vastapaistettuina.
Kuva+Ohje: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/munkit
http://www.kinuskilla.fi/kahvila/menut