Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Eka kerta: raaka pallerot

Kävin taannoin raakaleivos kurssilla Lahdessa Pikku Villikossa. Siitä syttyi innostus kokeilla raakaleivosjuttuja kotonakin. Maijan makia blogista löysin maukkaan kuuloisen kaakao cashew palleroisten reseptin. Muokkasin reseptiä pikkuisen komerosta löytyneiden juttujen mukaan:)

Perusaineet palloihin ovat kuivatut taatelit, cashewpähkinät ja kaakao. Mausteeksi vaniljapulveria. 

Liotin cashewpähkinöitä väljässä vedessä ja taateleita (1/2 dl) vettä muutaman tunnin ajan. Huuhtelin pähkinät  2 dl ja laitoin blenderiin. Sekaan kaakao 3 rkl Vanhoutenia ja 1 tl vaniljapulveria. Sitten laitoin sekaan taatelit 7 kpl ja sekaan liotusvesi puoli desiä. Blenderi hyytyi tässä kohtaa, eikä meinannut ajaa taateleita pieniksi, eli niitä kannattaisi pilkkoa pienemmiksi tai hienontaa valmiiksi, jos blenderin tehot eivät riitä. 

Minulla massa jäi vähän vetiseksi, ja siitä oli tosi haastava pyörittää palloja. Jatkoin massaa vähän lucumajauheella ja nostin pikkulusikoilla nökösiä lautaselle. Jääkaapissa pallukat olivat ulkoilun ajan, noin tunnin ja pallot jähmettyivät sen verran että siivilöin niiden päälle Vanhoutenia ja pyörittelin niistä pallomaisempia ja kaakaota kauttaaltaan ympäri.

Tuli ihanan makuisia ja maukkaita. Suklaisia ja raikkaita. Taateli tuo niihin ihanan mehevän maun. Hyviä! 

Hyvää ja maukasta nimipäivää minulle! 



Varsinainen nimpparilahja kurvattiin just pihaan. Siirtolava! Saattanee liittyä viikonlopun puuhailuihin:)

Ei kommentteja: