Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Säilytetään Vääksyn vanha kansakoulu

Säilytetään sympaattinen Vääksyn vanha kansakoulu!

Käythän allekirjoittamassa adressin täällä:

http://www.adressit.com/vaaksyn_vanha_kansakoulu_sailytettava

Kuva lainattu täältä: http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/2014/02/04/vaaksyn-kouluvanhus-ehka-purkuun-ei-ole-kulttuurihistoriallista-arvoa

Lisätietoa: 

Asikkalan kunta on aloittanut omistamansa Vääksyn vanhan kansakoulun eli Nuokun tontin asemakaavoituksen. Uusi kaava mahdollistaisi kerrostalon rakentamisen skeittirampin kohdalle. Myös vanhan kansakoulun kohdalle aiotaan kaavassa osoittaa lisärakennusoikeutta, mikä toteutuessaan käytännössä tarkoittaisi tonttikauppoja rakennusliikkeen kanssa ja vanhan kansakoulun purkua kerrostalon alta.

Asemakaavoituksessa ei oteta kantaa rakennuksen purkuun tai säilymiseen, mutta se luo niille edellytykset. Siksi on tärkeää vaikuttaa nyt kaavoitusprosessin aikana siihen, ettei rakennusoikeutta lisätä. Vaikka vanhalla kansakoululla on kaavassa suojelumerkintä sr-2, se ei valitettavasti käytännössä takaa.

Otetaan yhdessä kantaa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan, kaavaluonnokseen sekä tarvittaessa kaavaehdotukseen.

Tavoitteena on

- vanhan kansakoulun tontille ei tule sallia lisärakennusoikeutta

- asemakaavaan otettava merkintä vanhan kansakoulun julkisivujen säilyttämisestä, muutoksena sallitaan ennallistaminen alkuperäiseen asuun

- mikäli skeittirampin kohdalle kaavoitetaan oma tontti ja rakennusoikeutta uudelle rakennukselle, tulee asemakaavassa määrätä julkisivujen ja kerrosluvun osalta.

Toivottavasti mielipidettämme kuullaan ja kanavan ympäristö säilyttää omaleimaisen kulttuurihistoriallisen arvonsa myös jatkossa! Kerran purettua ei takaisin enää saa.

Ei kommentteja: