Aloitan meidän arjesta, onneksi sairastelut näyttäisivät jo helpottavan. Naapurustossa on sairastettu Noroa ja se hyppäsi meillekin viime viikolla. Ihan kauhea ja ärhäkkä tauti olikin. Nyt alkaa jo ruoka maistua onneksi.
Tällä viikolla olemme kokanneet kahta meidän arjen normiruoista poikkeavaa ruokaa, tuikitavallisia nekin mutta makoisia ja ihanaa vaihtelua Siirin suosikkiruokaan jauhelihaan ja makaroniin. Kala on myös yksi lemppareista, onneksi!!
Ekana vatsataudin jälkeen kokattu kirkas kanakeitto riisillä ja vihanneksilla. Maukasta ja nopeaa! Riisin kypsyessä kypsyivät vihanneksetkin. Kurkumaa oli melko reilusti, ja olisiko ollut syynä, mutta tämä ei junioriin lusikkakaupalla uponnut.
Tänään mies kokkaili kinkkupastaa. Kokeeksi gluteiinitonta pastaa, ylikypsää kinkkua pala silputtuna, Arlan savujuusto kerma, ruokakerma, sipuli, valkosipuli, suolaa ja pippuria. Ainiin ja emmental raastetta:) Tarjolle raikkaan salaatin kera ja päälle yrttejä. Tämä oli aika tuhtisetti, mutta maistui kaikille!
2 kommenttia:
Itsellä vähän sama ongelma ollu tässä jo pitemmän aikaa, mutta niistä lidlin yrtti-valkosipulimaridoinuista broilerinfileistä mitä syötiin mökillä sain ideaksi tehdä myös itse. Ei ehkä ihan niin maukkaita, mutta hyviä kuitenkin.
Eli:
-Broilerin maustamatonta filettä tai leikettä.
-Rosmariinia
-Salviaa
-Valkosipulia
-Valkopippuria
-Hiukan suolaa
Huuhtele ja siisti fileet jos tarvis, hiero hienoksi hakattu valkosipuli ja muut mausteet pintaan, anna olla päivän marinoitumassa tiiviissä paketissa. Tuohon sopis varmaan rosepippurikin, mutta ite en laittanu kun sitä ei saa helposti rouheeks. Kaveriksi perunaa tai riisiä ja vaikka parsakaalia, tai muuta vihreetä.
Sapuskan hyvät puolet:
-Hyvää
-Terveellistä
-Nopea tehdä
Huonot puolet:
-Broileri ei ole ruokatarvikkeista halvimpia.
Nam! Kuulostaa herkulta, täytyy koklatakin tuota. Jos vaikka saataisiin pihaan jo muurikka ja kaasupullo laitettua, niin voisi ulkonakin kokkailla. Kummasti maistuu paremmalta pihalla syöminen:)
Lähetä kommentti