Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Taateli-karpalopallerot

Käväisin Punnitse&Säästä:ssä ostamassa taateleita. Naurattaa Fingerporin juttu vieläkin, punnitse et säästä. No siihen kauppaan uppoaa euro jos monikin, kun innostuu. Terveys edellä vai mitä:) 

Pikku villikon raakaleivoskurssilla jäi mieleen karpalonökköset. Niitä mukaellen laitoin cashew- ja saksanpähkinöitä likoamaan noin reiluksi tunniksi. Pilkoin viisi taatelia ja parin desin verran kuivattuja karpaloita. Unohdin liottaa taatelit ja karpalot. Ajoin liotetut ja huuhdellut pähkinät OBH nordican blenderissä hienoksi. Otin pähkinät pois ja taateli-karpalot tilalle. Sekoitin nämä ja maustoin. 




Meinasin lisätä banaanin, mutta mössö olikin jo melko makeaa niin jätin laittamatta. Jos olisi ollut taatelin liotusvettä olisin laittanut sitä, mutta laitoin sitten vettä pari ruokalusikallista. 

Pyörittelin palloset ja kieräytin sesamsiemenissä. Neste auttoi taikinaa pysymään koossa, jos tykkää makeammista niin banaani ajaisi saman asian paremminkin. Tällaisia välipalapalleroita näistä tuli, maukkaita. 


 Kaksi viikkoa ja ei nyt totaali sokerilakkoa, mutta reilusti vähennettynä takanapäin. Ekalla viikolla söin mämmiä ja olen syönyt herkkujakin. Yritän muuttaa elintottumuksia terveelliseen simuuntaan ja välttää turhaa vehnän ja sokerin syöntiä. Toiveikkaana että tämä näkyisi energisenä olona ja myös mahan kaventumisena jossain vaiheessa:) tämmöisiä tuulia täällä!

Ei kommentteja: