Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Hemmalaiset ikkunoiden, ovien ja vähän puutarhan kunnostus puuhissa



Niin siis istutettu on orvokkia purkkiin;) ja vähän kehäkukkaa, auringonkukkaa ja jotain papuja.
Ja revitty on nokkosta hampaat irvessä ja niin murhattu kymmeniä lehtikoteloita eikun lehtokotiloita;)

Ja sitten taas ikkunaa:

Rami fiilistelee;)


Pysyy se ruuvimeisseli rouvankin käpälässä;) Ulko-ovi kaivettiin rimotuksen alta ja osiksi se on laitettava ja kunnostettava kokonaan;)


Olkkari edelleen levällään - tää selittää sen kyläänkutsumattomuuden meillepäin;) Ootelkaa vielä vähän;) kylllä sekin päivä vielä koittaa ,,,jonain vuonna;)


Maalari maalasi taloa -heti kun silmä vältti niin tää istui ottamassa pihalla aurinkoa;)



Rami viimeistelee:)
Maali uulan pellavaoljymaali valkoinen
www.uula.fi/suomeksi/pellavaoljymaali

Ja nyt sitten mietitään että oliko puolikiltävä liian kiiltävä, ja vedetäänkö pohjakerroksen päälle luonnonvalkoiseen sävytetty himmeä maali -valintojavalintoja;) Olkkarista puuttuu enää ikkunat, lattiat ja pientä eristystä niin ja sähkövedot,,,hirsipinta jää toistaiseksi näkyviin niin saa hirret vetäytyä rauhassa;)

Hemmassa puuhastellaan siis taas, pitkän ja "rauhallisen" talven jälkeen. Ja taas maistuu remppa:)
Talkooinnokkaat ovat jo kovasti kyselleet talkoiden perään, -ihanaa! Hirsitöitä mahdoollisesti luvassa kesäkuulla, ison koivun alasrymäytystalkoot touko-kesäkuulla ja siinä riittäkiin arbaittia monenmoista ja heinä-elokuulla sitten kylppärin laajennushommia;)Uujee!

Ei kommentteja: