Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Kylpyhuoneeseen allas

Hemmassa tehdään kylpyhuonetta kuin Iisakin kirkkoa, pitkään ja huolella. Ja oikeesti silloin kun aika ja voimat antavat myöden. Omat hyvät puolensa tässäkin, kalusteet, hanat ja muut vempaimet tulee tarkasti mietittyä ja harkittua.

Kylpyhuoneeseen siis tulevaan, tehdään parhaillaan kalustetta. Jotenkin tämä remontti menee eteenpäin samaan tapaan, kuten monet muutkin asiat meidän elämässämme eli ihan väärässä järjestyksessä. Olisi kai loogista ensin tehdä valmiiksi se kylpyhyone, ja sitten kalustaa se. Toivon kovasti että ne valmistuisivat vaikka samaan aikaan, jos ei niin ainakin meillä on sitten kiva kaluste, jos ei kylppäriä:) 

Kertauksen vuoksi, jos et ole seurannut Hemman touhuja alun alkaen, niin entinen kylpyhuoneemme oli tehty keittiön vieressä sijaitsevaan varasto tai muuhun pitkänomaiseen säilytystilaan. Tila oli erittäin ahdas ja pitkulainen. Laajensimme taloa hieman, mahduttaaksemme sinne erillisen kylpyhuone tilan. Uusi tila on haasteellisen muotoinen, joten pyysimme tilasuunnitelman Oksa Design:lta.Linkitän tuohon vanhaan blogiimme, josta näkyy tilasuunnitelma ja kylppäriin tuleva kaluste. 


Kaluste valmistuu pikkuhiljaa mieheni verstaalla Kantosen puutyössä, ja olemme hyödyntäneet siinä kaadettuja pihapuitamme mm. mäntyä ja vaahteraa. Kaluste on muodoltaan hyvin perinteinen ja maalataan käsin emulsioöljymaalilla. Laitan kuvia siitä kun se valmistuu. Tilasimme kalusteen päälle tulevan malja-altaan ja se onkin syy tähän bloggaukseen, sillä tilasimme altaan jo ennen joulua, ja näin sen vasta tänään ensimmäistä kertaa. 

 Allas posliinia ja koko on 430x135mm

Allas tulee siis kalusteen päälle,
ja 12 ruutuisen ikkunan eteen.
Hana on tilattu eilen, eli altaan kanssa
tulee Damixan hana, 
sellainen perinteisen
näköinen kaksiotehana.


Oo, en malta odottaa,
tulisi jo valmiiksi mokomakin kylppäri!!!
Pariisista tullut shampanjapullo odottaa
myös sitä päivää:)





 

Ei kommentteja: