Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Design From & For Kids – näyttely

Sain iloisen mahdollisuuden Pro Puu:n muotoilija jäsenenä osallistua Design From and For Kids näyttelyyn. Näyttelyn suunnittelijoina toimivat siis lapset, ja töiden toteuttajina me muotoilijat ja puusepät. Osallistuin näyttelyyn kummipoikani kanssa, ja niitä töitä olenkin puuhaillut viime aikoina. Töiden tulokset ovat näytillä Pro Puulla Lahdessa 2.3- 2.4. Käykääpä katsomassa! 

Design From & For Kids – näyttely
2.3.–2.4.2011 Pro Puu -galleria, Satamakatu 2 A, 15140 Lahti
Avoinna: ma-pe 10–17, la 10–14, su 12–16 (su aukiolo poikkeuksellisesti maaliskuussa)

Design from & for kids – se on muotoilua lapsilta lapsille!

Lahtelainen Pro Puu ry on järjestänyt lasten muotoilukasvatusprojektin nimeltä ”Design From & For Kids”. Siinä lapset kutsutaan mukaan tarkastelemaan ympäröivää esinemaailmaa ja kehittämään uusia, lasten tarpeita palvelevia kalusteita ja muita esineitä. Osa ideoista toteutetaan oikeasti valmiiksi tuotteeksi asti aikuisten muotoilijoiden ja puuseppien avulla.

Kysyimme 4-7-vuotiailta lapsilta millainen olisi hyvä tuoli...pöytä... tai ehkä jokin sellainen kalusteidea, jota ei ole vielä ennen nähtykään. Millainen on hyvä kaluste lapsen näkökulmasta? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Onko tuoli istumista varten, vai onko tuolin käytettävyydessä huomioitava tuolin muutkin käyttötarkoitukset: Majan runko, juna, kioskin tiski... Kuka ja ketkä tuolissa istuvat? Yksin, yhtä aikaa, porukalla?

Mukana suunnitelmia tekemässä on ollut mm. Taide- ja muotoilukoulu Taikan ja Käsityökoulu Velman oppilaita, Humpulan ja Metsäkankaan päiväkodin lapsia sekä useita muita innokkaita suunnittelijalapsia. Nyt Pro Puu -yhdistyksen puusepät ovat valmistaneet lasten visioiden pohjalta kymmenkunta kalustetta, jotka ovat esillä näyttelyssä. Näyttelyn aikana on lapsilla ja lapsenmielisillä mahdollisuus jatkaa ideointia piirustuspajassa.  Design From For Kids -hanke on mukana Lahti: Biennale 2011 – vuoden tapahtumissa. Se on samalla pilottiprojekti WDC2012-vuodelle, jolloin hanketta mahdollisesti laajennetaan myös pääkaupunkiseudulle.

Lahden Videokuvaajat Ry:n Keijo Skippari on tehnyt Design From & For Kids:istä dokumentin ja se tullaan esittämään näyttelyssä ja Kinos-lyhytelokuvafestivaaleilla.
Design From & For Kids –idea ja toteutuneet kalusteet ovat niin hauskoja ja hienoja, että saamme ne esille kesällä Sibeliustaloon ja syksyllä Habitare-messuille Helsingin messukeskukseen.

Projektille on saatu apuraha Alfred Kordelinin yleisestä edistys- ja sivistysrahastosta.

Ei kommentteja: