Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Hemma remontoi elämäntapoja

Talvi alkaa taittumaan onneksi, ja aurinko lämmittää ja kirkastaa jo ajatuksia. Talvi on ollut pitkä ja aika rankkakin, sekä fyysisesti että henkisesti. Miehen pitkällinen sairastelu, ja epäselvyys mikä sitä aiheuttaa on vetänyt mieltä ajoittain aika matalaksikin. Onneksi kunto on jo parempi, sen huomaa siitä että remonttiajatuksiakin on taas keskusteluihin ilmestynyt:) Tässä siis syy miksi rempparintama on ollut aika hiljainen.

Mitä tulee taas elämäntaparemonttiin, niin onnistuin kerryttämään elintasovyötäröäni kymmenellä kilolla viime vuoden aikana, kun työkuviot veivät minut Vantaalle. Normitoimistopäivät, reissaaminen ja kolmen tunnin autossa istuminen työmatkoihin siihen päälle, ja liikunnan väheneminen ei sopinut minulle.

Joulun jälkeen päätin tehdä elämäntavoissani remonttia. Huomasin että hartiani ovat eri tasoilla, olin aika jumissa! Aloin hoitaa itseäni, sen tein uudenvuoden lupauksena. Varasin hierojalle pitkän sarjan, kävin naprapaatilla ja aloitin taas säännöllisen liikunnan. Pitkiä kävelylenkkejä, ja uintia ja erilaisia hauskoja ryhmäliikuntatunteja. Ja sitten löysin vesijuoksemisen ja koukutuin. Nyt on takana kolme kuukautta säännöllistä reeniä, noin kolme tai neljä kertaa viikossa. Tuloksia alkaa näkyä, kintut on kiinteytyneet ja vyötärökin alkaa jo erottumaan. Mikä sitten on saanut peruslaiskan ihmisen liikkumaan:) No, aiemmat syyt tietysti, lisääntynyt vapaa-aika, ja aloitin käyttää heiaheia.com:ia. Sinne voi merkata tehdyt treenit, ja tsempata muita. Käyttö on helppoa, ja jotenkin treenin merkkaaminen, ja seuranta tuntuu hauskalta. Sinne voi asettaa oman tavoitteen, ja halutessaan ohjelma viestii kuinka paljon tavoite on ylitetty tai alitettu:) Tällä hetkellä ja tänä vuonna on treenikertojani kertynyt 50, ja olen siihen tosi tyytyväinen. 

Miehelläni epäiltiin pitkittyneen flunssan ja eri viruksien aiheuttamaa yleiskunnon huononemista, joten pyysimme hätiin tuttua luontaistuotekauppiasta, kun lääkärit eivät lääkkeitä määränneet. Ostimme muunmuassa c,d,ja b-vitamiineja, propolista, ubikinonia ja muita luontaistuotteita. Mukavaa näissä on se että ne soveltuvat myös vegaaneille, eli niissä ei ole mitään eläinperäisiä aineksia, ei lisättyjä lisä- tai väriaineita, toisin kuin monissa lisäravinteissa. Olen melko herkkävatsainen, joten liian vahvat ainesosat käyvät helposti pakin päälle. Olemme ennenkin kiinnittäneet huomiota siihen mitä syömme, ja emme hirveästi rellestä(=lue tylsät ihmiset:) tai syö epäterveellisesti, mutta nyt tulee tsekattua vielä tarkemmin mitä suuhunsa laittaa.

Mikä on ollut tosi järkkyä huomata, on lisäaineiden käyttö ruoassa. E-aineita löytyy järkyttäviä määriä esimerkiksi valmiiksi marinoiduista kala- tai kanavalmisteista. Eli pienillä muutoksilla, esim. itse marinoimalla saa kroppaansa jo paljon puhtaampaa ruokaa. Hyvää tietoa aiheesta saa esim. Aitoa ruokaa -väärentämättömän ruoan opas kirjasta.

Meneekö tää jo paasauksen puolelle:) Hope not! Aurinkoista ja pirteää kevätpäivää!













Ei kommentteja: