Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Kestovaippaviidakko

Voi viidakko! Ilmoittauduin ompelukurssille, jossa voi ommella kestovaippoja. Ihan hyvä tuuri sinänsä, että siellä ommellaan ekat kerrat vaatteita ja sitten vimpat kerrat niitä vaippoja. Saved by a diaper?:) Olen nyt päivänä muutamana kiertänyt Lahden Eurokankaan, ja lukemattomia nettikangaskauppoja, ja haalinut vaippamatskuja. Lisäksi olen lukenut kestovaipoista kattavan pläjäyksen vauvalehdistä ja netistä. Tällaiselle aikuistaloudessa iäisyyden eläneelle ja itseään ihan kohtuufiksuna pitävälle tää vaippatouhu on kuin musta aukko, ja osa teksteistä ihan raketilla ajamiseen verrattavaa. 

Alan pikkuhiljaa olla kärryillä termeistä, materiaaleista ja tarvittavista määristä. Ja sitten pamahtaa tieto silmille, kannattaa kokeilla mikä vaippa sopii sinun vauvallesi. Voi morjens. Ajattelin kerrankin valmistautua hyvissä ajoin, ja ommella niitä vaippoja valmiiksi. Ihan villi veikkaus, että vauvan synnyttyä en heti kykene vaippatehtailijaksi. Ohje kestovaippojen määräksi on. n. 7/päivä ja useammaksi päiväksi olisi hyvä varautua, niin ei tarvitse pestä koko ajan pyykkiä, ja tietysti osa on kuivumassa välillä. Apua, se olisi siis jo kolmen päivän osalta parikymmentä vaippaa, ja new born kokoako? Tää vaippa maailma avautuu varmaan paremmin, kun se pikkuinen on syntynyt ja "pääsee" testailemaan niitä määriä. Laittakaa nyt pliis kokemuksia noista määristä yms. Tahto on suuri kokeilla ommella niitä itse, ja anoppi on innokas ompelija, joten siitäkään tämä ei jää kiinni. 

Kannattaisiko vastasyntyneelle tehdä nuita all in one vaippoja vai kuoria ja imuosia, ja millä sen imun saa pysymään siellä kuoren sisällä, laitetaanko siihen jotain kiinnitystä. Ennen kuin alan ompelemaan siellä kurssilla vaippoja niin muutama pikkuseikka on vielä auki. Taidan lähteä ostamaan onmpleukoneeseen neuloja, aion omplata pikkuruisia haaremihousuja:) Tää vauvojen kangasmaailma onkin oma lukunsa, miks kukaan ei oo vihjannut aiemmin että maailma on täynnään toinen toistaan ihanempia pehmoisia veloureja, trikoita ja vaikka millä kuoseilla:) Pikku tilaus lähti jo Sampsukkaan. ihania raitatrikoita ja joustofroteita.

3 kommenttia:

Karin kirjoitti...

Meillä oli Aaronilla alkuun vain kuoria ja harsoja, jotka toimivat ihan vastasyntyneen kanssa parhaiten. Helppo pestä, kuivuvat nopeasti jne. Myöhemmin oli BumGenius-merkkisiä taskuvaippoja, jotka kasvoivat lapsen mukana... Tosin aika vähälle jäänyt niiden käyttö viime aikoina.

Evakkosiili kirjoitti...

En voi suositella pienellä all in one -vaippoja. Vasta sitten, kun pissaa ja kakkaa ei tule ihan koko ajan. :)

Pysyvät sisävaipat/imut ilman kiinnitystäkin pienellä. Kuori pitää kyllä hyvin paketin kasassa.

Unknown kirjoitti...

Oo, kiitos kommenteista, alan pikkuhiljaa ymmärtämään jotain tästä vaippamaailmasta:) Nyt hurjalla tarmokkuudella hamstraamaan matskuja niihin, ekaa kangastiltsua ootellessa:)