Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Vapaapäiväläinen

Aloitin aamun reippaasti 7.25 tosin en kovin reippaana terveyskeskuksen sokerirasituskokeessa. Takana oli 12 tuntia syömättä ja juomatta, ja ajatus makean litkun juomisesta hieman puistatti perussihtikurkkua. Neuvolan täti kehotti varaamaan aikaa 2 tuntia ja varautumaan kirjalla tai muulla tekemisellä. 

Testi aloitetaan verikokeella, ja sain juotavaa 2 kertakäyttömukillista. Juoma oli makea mutta ei pahanmakuinen, ja siinä vaiheessa aamua alkoi ollakin jo melkoinen jano. Sitten tunniksi odottelemaan, toinen verikoe ja taas tunniksi odottamaan kolmatta verikoetta. Onneksi otin mukaani kutimet ja Ystävänpäivälahjaksi saamani julkaisun:



Rakennusperinteen Ystävien 
vuosijulkaisu,
jossa on mielenkiintoisia juttuja
pihoista ja puutarhoista 
vanhaan aikaan.

Kärsivällisyyteni ei ole kovin hyvä paikallaan istumisessa,
onneksi en ollut huonovointinen testin aikana, joten keskityin 
lukemaan ensimmäisen odottelutunnin aikana.

 Toisen kokeen jälkeen, kudoin tuubikaulurin melkein valmiiksi. Vinkkinä paksuilla pyöröpuikoilla tulee salamana ihana tuubi, ja 
rosemohair (65% akryyli / 35% mohair) on lankana ihanan pehmeä neuloa.
Kudon kaksi nurin, yksi oikein, silmukoita on melkein 100, ja aloitin kevään vihreällä. Kudotusta kerästä tuli n. 30cm pituinen pötkö. Jatkoin siitä suoraan tuolla valkoisella, ja tarkoituksena on tehdä kaksivärinen kääntötuubi, jota voi pitää muhkeana moninkertaisena kaulassa.

Ja jos oikein villiksi heittäydyn pujottelen siihen vielä 
pieniä kimaltavia helmiä/paljetteja/ nyörit ja tupsut
tai muuta jännää.




Langat on tarjouksessa ainakin 
lähisiwassamme alle 2egee/kerä!

Nyt harkitsen päivänokosia ja sitten voisi yrittää puuhaillakin jotain:) Mukavaa maanantaita!

Ei kommentteja: