Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Hauskaa Vappua!!!


Hauskaa vappua kaikille! Aion paistaa tänään munkkeja ja huomenna nautiskella vappuherkuista, missäpä muuallakaan kuin Kinuskillan vappubrunssilla:) Nam! Aikamoisia herkkuja tiedossa!
 
Kesä on tullut, kun kanavan Helmikin on auki, ja uusi jädevalikoima. Testasin uutuusjätskin vanilja/m.a.c-maun. Jos siis muistatte m.a.c -mehujään, niin tämä uutuus maistui vaniljalle ja m.a.c:lle, mutta oli siis tavan jädee. Suosittelen:)



 
Herkullista ja oivaa vappua!Nautiskelkaa..


Vappu munkit<3
3 dlvettä tai maitoa
25 gtuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2- 3/4 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
 (1 kananmuna)
8,5 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai margariinia
 kypsentämiseen:
 ruokaöljyä
 pintaan:
 sokeria, kanelisokeria tai tomusokeria ja mansikkamehua
  1. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.
  3. Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
  4. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki. Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
  6. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria. Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen. Tarjoa munkit vastapaistettuina.
Kuva+Ohje: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/munkit



http://www.kinuskilla.fi/kahvila/menut