Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Äitienpäivää


Mukavaa maanantaita mussukat, toivottavasti teillä oli ihana äitien päivä!

Minä nautiskelin omastani, Heräsin ihanaan aamuaurinkoon, ja ehdin hommailla yhtä ja toista aamutuimaan, mm. bongata juomalasiin asetetun kukkakimpun keittiöstä:) 

R. oli asennuskeikalla yökahteen asti, = yrittäjän ihana elämä, kun asiakkaalle ei sopinut kuin ilta/yöasennus:)Sain silti hänen herättyään ihanan aamiaisen munakkaineen ja mustikka-vaniljarahkoineen mustikkapiiraan kanssa. 

Saimme veljen ja oman äitini apujoukoiksi, suunnitelmissa oli kierrätyskeskuskuorman tekoa eli pihavaraston tyhjennys vanhoista sohvakalustoista ja kaapeista ja yhden kolmimetrisen ikkunan pesu. Lasi oli niin vetelä ja venkoili ja avautui vain ulospäin, niin meitä oli sitten neljä ihmistä sitä hommaa tekemässä..Ikkunan välissä oli kuollut jättiläiskärpäsarmeija, yök! Saimme ikkunan puhtaaksi, ja nyt kaikki alkaa näyttää kotoisalta:)
Ehdimme myös nyhtää äidin kanssa tsiljoona vuohenputkea ja nokkosta, ja laittaa siemeniä kasvamaan hemmalle. Pojat haravoi ja kantoi tavaroita sillä aikaa. Vielä kun kärräämme lehtikuormat kaatikselle, niin alkaa piha taas muistuttamaan siistiä:) 

Päivä sujahti vauhdilla, ja nälkä oli armoton. Onneksi olin varautunut lohisalaatilla ja edellisenä päivänä leipomalla juustokakulla ja tuoreilla vadelmilla. Huomaamatta kello olikin jo seitsemän illalla, tämä lisääntyvä valo hämää niin helposti.

Rohkeasti leivoin juustokakun uudella reseptillä, ja mukailin lonkalta tätä ohjetta:
ja herkullista tuli<3  -onneksi:)






New York Cheesecake:

Pohja:
  • reilu 1/2 pakettia Digestive-keksejä
  • 100 g voita (sulana)
  • 2 rkl sokeria
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri. Voin määrää voi lisätä, jos näyttää ettei se riitä. Miulla pohja pysyi hyvin kasassa. 
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Jäähdyttele.

Täyte:
  • 3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa, käytin originaalia 
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • purkki ranskankermaa 
  • 4-5 tl aitoa vaniljasokeria, tai maun mukaan voi lisätäkin
  • 2 tl sitruunamehua, 
  • Lisäsin myös reilun lusikallisen lemon curdia
Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.


Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä. Pidin kakkua uunissa vähän reilun tunnin, ja pinta halkeili parista kohtaa, eli kannattaa tarkkailla jos haluaa tasaisen pinnan, tai kuorruttaa kakku esim. marjoilla, jos pinta ärsyttää:)

Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku tuoreiden marjojen ja marjamelban kera tai ihan sellaisenaan! Parasta maustuessaan