Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Unelmakämppä

Tutkailin tätä blogimaailmaa eilispäivänä, ja on ihana huomata miten paljon remontti, koti ja sisustus blogit on lisääntyneet. Etenkin ilahduttaa vanhan talon kunnostajien määrä ja hyvän tiedon lisääntyminen. Vanhoista perinteisistä rakennus ja korjausmenetelmistä, ikkunan kunnostamisesta ja monesta muusta löytyy tietoa, ainakin kun sitä osaa etsiä. Meillä eniten on ollut käytössä Kailan kirjat, Tuuma lehdet, valikoiden netistä, ja erittäin hyviä ovat perinnerakentamisen kirjat Rakennustiedolta ja Risto Vuolle-Apialan kirjat. Mitä muita opuksia olette käyttäneet?

Kirjatiedon lisäksi hyvää tietoa saa myös kursseilta, esim Rakennusapteekin  järjestämiltä. Me kävimme siellä oppimassa perinteistä ikkunan kunnostusta muutamia vuosia sitten, ja opit ovat olleet hyvässä käytössä jo pitkään. Kummasti taidotkin ovat kasvaneet matkalla.

Vanhan talon kunnostustuksessa mieli on tärkein työkalu. Pitää malttaa odottaa, ensin sitä että oppisi tuntemaan talon hengen ennenkuin aloittaa remontoimaan ja sitten myöhemmin ehkä joutuukin odottamaan vaikka mitä muuta..Ominaisuuksista nousee mieleen keskeneräisyyden sietäminen. Valmista ei tule hetkessä ja odottaessaan jonkin kohdan etenemistä jokin kohta saattaa rempottaa pitkäänkin. Eli jos puuttuvat listanpätkät jo ärsyttää, ei perinnekorjaaminen välttämättä ole sinun juttusi, ellet pysty sijoittamaan kotisi kunnostukseen aikaa, ja budjetissasi on paljon löysää mikä saattaa auttaa asiaa:)

Tällaisia maanantai aamun mietteitä täällä. Lähinnä mietin omaa keskeneräisyyden suetokykyäni, mikä on tässä vuosien varrella hioutunut melkoisesti - ainakin remontin osalta, valmiimmaksi tulee kun tulee :) mutta kummasti ne lojuvat tiskit kyllä ärsyttää aika nopsaan silti.

Mukavuutta viikon alkuun!

Ei kommentteja: