Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Me istutettiin yhdessä puu ja 200 kukkasipulia

Antti Tuiskun biisin sanoja vähän venyttäen:) Viimeisiä pihanlaittojuttuja ahertaen, taitaa talvi yllättää tän puutarhurin. Talvella on hyvä muhittaa muutamaa uutta himotuksen kohdetta ruusukaariporttia muun muassa. 

Uuden kohopenkin sain juuri tehtyä ja vähän viimetingassa sipulit sinne laitettua. Kevättä odotellessa innolla että mitä mistäkin taas nousee:) istutimme toisen kirsikkapuun, varjomorellin Sikkolan kirsikan viereen. Ihania kevätkukkia odotellen. 

Nyt on havuilla peitetty ruusut ja kuusamat. Kevyesti peitin pionitkin. Varret taidan joutua tukemaan, kummasti nuokkuvat. Ellei sitten jälkikasvu ole käynyt tekemässä lähempää tuttavuutta varsien kanssa, täytyykin tarkistaa etteivät ole katkeilleet.. 

Tässä kuvasatoa pihalta. Maa-artisokkaakin sain muutaman omasta maasta, ja istutettavia mukuloita(?) ruokapiiristä. Mahtava systeemi se, suosittelen liittymään. Meillä ainakin toimii ihan huippuhyvin! 




Toinen hanskoista kummasti lähtee aina kädestä, olisiko näin pienille toppasormikkaita. Kiukuttaahan se kun käsi on rukkasen uumenissa eikä oikein mistään saa kiinni.


Malvaa en raaskinut leikata pois. Jääköön tuomaan väriä lumentuloon asti. 


Uusi kirsikan taimi, varjomorelli sai paikan pikkumetsän edustalta. Ajatuksissa kivetä myös tämän kirsikkapuun ympärys tai istuttaa siihen jotakin kivaa. Tällä hetkellä siinä on vain krookuksia. Mikähän siihen sopisi jos en laita kiviä. Mukavaa syydlomaviikkoa niille joilla sellainen on!

Ei kommentteja: