Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Focaccia reseptiä



Joulun aikaan heräsi epäilys pikkuisen mahdollisesta maitoallergiasta. Kokeilussa on nyt Oatlyn kauramaito ja se on toiminut tosi hyvin. Olin jo aiemmin tuumaillut tekeväni purkin kyljessä olevaa focacciaa (kuva purkissa on niin herrrkullisen näköinen) . Viikonloppuna kokkailin hirvikeittoa, niin sen kanssa sitä sitten teinkin. Ja nam tuli tosi hyvää! Originaalireseptiin täältä.

Minä tein näin:

Hemman focaccia
(pellillinen)

pss kuivahiivaa
5 dl oatly kaurajuomaa
7-8dl vääksyn myllyn vehnäjauhoja
1dl sokerijuurikaskuitua hiutaleina
1 1/5 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa

Pinnalle
 puolikas punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
rouhittuja cashewpähkinöitä sopivasti
hienoa merisuolaa
paprikatäytteisiä oliiveja
viipaloituja minitomaatteja
sesam siemeniä

Uuni 200c. Lämmitä maito, lisää ja sekoita hiiva.
Lisää sekoittaen loput taikina ainekset, taikina jää melko löysäksi. Sekoita yht n. 10 min.
Vuoraa pelti leivinpaperilla j alevitä taikina pellille. Anna kohota puolisen tuntia.

Pinnalle:
kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä, käytin myös tomaatit, pähkinät ja oliivit pannulla. Levitä täyte taikinan päälle, ripottele suolaa ja sesamsiememiä. Paista leipää noin 25 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen leivän leikkausta paloihin.
Nam!


1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi