Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Puutarhauutisista päivää


Kukkauutisista päivää! Naapurin pihassa on jo tällainen kukkaloiste! Ihania pieniä idän sinililjoja muistaakseni. 


Tällaisia hauskoja kurkistaa omasta uudesta kukkapenkistä. En muista  yhtään mitä nämä voisivat olla. Syksyllä kylvin öpaut 200 sipulia, niin ne unohtuvat äkkiä. Tarkistettava puutarhakirjasta, jos olisin vaikka kirjannut kaikki istutetut muistiin.


Aika ruskealta maa vielä näyttää. Tykkään noista lasipalloista, ovatko verkon kohoja olevinaan vai mitä? Tuo vähän väriä vuodenaikaan.



Hentoisia pieniä krokuksia. Kovasti tuuli niitä taivutteli, kylmäksi muuttui sää. Kahden järven välissä tuntuu aina tuulevan napakasti. Mitähän tuulensuojia pihaan keksisi. Krokuksista ei juuri suojaa saa:)


Jännää nähdä selvisikö kuusama talvesta. Taisi olla Korean kuusama. Onko vinkkejä mitä sille keväällä tulisi tehdä ja mahtaako olla arka siirtämiselle? Tuumin josko siirtäisin ne noista astioista pois, mutta toisaalta voisihan ne jättääkin.



Ruususen uni voi hyvin ja nuppuset ovat jo suuria ja niitä on paljon. Tulisipa kukkia paljon, ovat vaalean pinkin punaiset- todella kauniit. Pensaat ovat melko hidaskasvuiset, mutta nyt näyttävät alkavan kasvaa ja viihtyä paikastaan hyvin. Pidän näistä kovasti! 


Pilvikirsikka on jo näin pulskassa kunnossa ja täynnään pikku silmuja. On todella nopeakasvuinen puu ja kaunis kulkiessaan pienin valkoisin suloisin kukin.

Tällaiset puutarhauutiset tänään. 

Ei kommentteja: