Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Helteistä heinäkuuta ja hirsihommia








Helteistä heinäkuuta hemmalta. Täällä paiskitaan hirsihommia ja viimeisiä isompia sellaisia. Alimman hirren paikkaus on jo tehty ja ikkunan alushirsitöitä ja ikkuna-aukkojen suoristuksia on meneillään. 

Julkisivukuvasta näkyy hyvin Hemman vanhin osa siinä vasemmassa reunassa. Talo on alkujaan ollut savupirtti pitkillä nurkkasalvoksilla. Rakennettu noin 1800-luvun lopulla. Salvokset on aikanaan lyhennetty ja taloa jatkettu ja laajennettu ruokahuoneella ja tuvalla, myöhemmin sitten korotettu nykyisen korkuiseksi 1,5 kerroksiseksi. Hyvin on Hemma ryhdissään kököttänyt ja ihmetellyt maailman menoa yli 100 vuotta ja meidän jäljiltä toisen mokoman toivottavasti. 

Ihania hellepäiviä toivottelee Taru

Ei kommentteja: