Joulupiparkakut
3/4 dl tummaa siirappia
1dl sokeria
125g voita
1tl inkivääriä jauhe
1tl neilikkaa jauhe
1tl kanelia
1tl pomeranssinkuorta jauheena
Raastettua appelsiinin tai mandariinin kuorta, raastoin pikkuraastimella parin teelusikallisen verran.
Vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Plus kaulimiseen jauhoja
1 tl ruokasoodaa
Mittaa sokeri, siirappi, mausteet, sekä voi kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen olla levyllä kunnes sokeri on sulanut, sekoita samalla. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Kaada jäähtynyt seos taikinakulhoon, vatkaa muna seoksen joukkoon. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Sihtaa siivilän läpi jauhot taikinan sekaan, sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla, laita yöpymään jääkaappiin.
Kauli taikina seuraavana päivänä jauhotetulla tasolla, painele piparimuotilla kuvioita. Paista 180c noin 6-8 min. Nauti!
Reseptin alkuperä blogista vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi. Sitä on muokattu hieman oman joulumaun mukaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti