Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Postia Siemen Vesalta

Niin, tähän otsikkoon ei liity kaksoinmerkityksiä:)
Tämän aamun riemastuttavin hetki, jatkounien jälkeen, oli käydä postilaatikolla ja löytää Siemen Vesan kirje.
Tilasin nimittäin hopeahärkkiä ja mehitähtiä.

Viime kesänä istuttamani kirsikkapuun juurelle, laitettiin kaksi ruususen uni atsaleaa, ja niiden alapuolella on pikkuinen alasviettävä penger, ja siihen ajattelin tätä hopeahärkkiä ennen kuin se ehtii kasvaa vuohenputkea ja nokkosta täyteen. Muu piha räjähti taas täyteen vuohenputkea, kun onneton pidin parin viikon puutarhavapaan..No niitä taas nyhdetään, samoin kuin nokkosta ja muuta. Ja kohta kun vauva saapuu taloon, olen melko varma että tuleekin pidempi tauko nyhtelyssä, joten antaa rehottaa. 
Vuokralampaita otetaan vastaan vaikka päivälainaan:) 

Tänään kävin hakemassa lisää apilansiementä, aion sitkeästi kylvää sitä niihin paikkoihin joista saan kiskottua enimmät nokkoset juurineen, ja toivoa parasta:) Samalla mukaan tarttui kesäkukkani pariin laatikkoon, jotka vielä uupuvat kukkia. Ostin maailman hepointa petuniaa, valkoista ja lohenpunaista/korallia, ja kaksi potuniaa, mikä olikin uusi tuttavuus.
 Potunia näyttää tältä, josta kuva lainattu.

Ihastuttavan näköinen, ja pitäisi olla petunian tavoin helppohoitoinen. 

 Jäin kaipaamaan multasormesta valkoista sammalleimua, jota olen ajatellut
 pihan penkereeseen lähemmäksi taloa. Se oli loppu,ja vain pinkkiä oli tarjolla, mutta valkoinen olisi sopivampi meille. Sitä olisi ihana laittaa koko penger täyteen. Miten sammalleimu mahtaa levitä? 
Tulee aika tyyriiksi ostaa taimina, kun haluaisin sitä n. kymmenen metrin matkalle n. metriseen penkereeseen. Neliölle suositeltiin n.10 kpl, uuh kuulostaa aika tyyriiltä 100x3 egeä taimiin...
 Sammalleimua ei taida saada siemeninä?
No, jospa aloittaisin muutamalla ja siitä sitten eteenpäin ajan kanssa:)




3 kommenttia:

*Minna* kirjoitti...

Keväällä ja alkukesästä menee vähän sekaisin noista kukkahommista ;) Minäkin tilasin vanhaa Mårbacka-pelargoniaa ja pitäisi saada ne ihan lähipäivinä. Ihanan piristäviä on nuo kukkaset kuitenkin!

Unknown kirjoitti...

Totta, tunnistan itsessäni myös tämän piirteen:) Mårbackan pelakuu on niin kaunis, tilasitko taimia vai siemeniä? Kukat ovat ihania, ja tuovat piristystä pihaan. Meillä kukkii kielot, tulppaanit ja omppu- ja kirsikkapuu paraikaa. Unohtamatta lemmikkejä ja orvokkeja ja mäkitervakkoa, ja mitähän muuta. Alkaa piha taas muistuttaa enemmän niittyä:)

*Minna* kirjoitti...

Tilasin taimia ja olikin melkoisen komeita puskia :D Otin muutaman kuvan ja laitoin blogiini pienen tekstinpätkän, jos vaikka haluat käydä vilkaisemassa.

Lemmikit ovat myös minun lemppareita, ihanan hentoja ja niin kauniita!!