Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Kaasuliedet ja hella-leivinuuniyhdistelmä

Hemman köökiin tulee aikanaan kaasuliesi ja hella/leivinuuni yhdistelmä ja mahdollisesti vielä myös sähköuuni. Kaasuliesistä otan mielelläni suosituksia ja/tai käyttökokemuksia vastaan, mielelläni ottaisin vaikka testikäyttöönkin jonkun vehkeen:)  Gorenjella ainakin näyttäisi olevan monenlaisia.

Hella/leivinuuni yhdistelmään olemme päätymässä, sillä tämän hetkinen keittiön hellan uuni ei oikein toimi. Uunia saa lämmittää niin kauan ja kuumaksi että kokkaaja joutuu olemaan bikineissä, jotta siellä jotain paistuu, joten mieluummin joku aavistuksen varaava malli olisi hyvä. Mahtaisikohan tuon osata muurata itse?

Jotain tähän tapaan ehkäpä vanhoista tiilistä muurattuna haaveilen. Vanhoja tiilejä, (apua, taipuuko se näin?) saa tarjota meille, samoin kuin niitä heinäseipätäkin. Sain niitä jonkun kymmenen syksyllä, ja ne odottelevat saunan päätyyn tulevaa aidannetta varten liiterissä. Jokohan kevät talkoita voisi alkaa ajattelemaan. Ihanaa päästä upottamaan kädet multaan ja puuhailla pihamaalla, ehkäpä jo parin kuukauden perästä. 

Niih, niitä kuulumisia, tammikuu oli tautinen, ei siitä sen enempää, helmikuu näyttäisi herkulliselta, ainakin pullien määrästä päätellen. Uusia maalauksia on jo aihioina, kävin tankkaamassa herkullisia kevätvärejä eilen, turkoosia, korallia ja pinkkiä, aah mitä väriterapiaa. Suunnitelmissa on jo kesä ja pikkuhiljaa taas töiden aloittelua. Uusia kuvioita, uuden ja vanhan yhdistämistä on suunnitelmissa. 

No tällaista sekalaista tällä erää, ihanan kermaista laskiaista, vaaleanpunaista ystävänpäivää ja mitä näitä nyt onkaan! Täältä pyykkituvan keskeltä, 


Herkullista helmikuuta! 


Ei kommentteja: