Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Kokataan kaalia

Viime viikon ruokaherkuista innoissani ostin kaalin. Melko pienen, ettei sitä jäisi yli liiaksi.


Koversin kovan kannan pois ja pistin kokonaisena kiehumaan. Välillä irroittelin kypsentyneet lehdet pois. Samalla keitin tummaa riisipuuroriisiä ja ohraa eri kattiloissa liemikuution kanssa. 

Ruskistin jauhelihaa ja sipulia. Tässä kohdassa olisi kannattanut laittaa ne mausteet, jotka unohdin matkasta:)


Ruokalusikallisen täytettä lapoin kaalinlehdelle ja taiteilin nyyteiksi. 


Reilusti siirappia päälle ja uuniin hautumaan. 


Päälle puolukkahilloa ja nam! Sähköuuni ei pärjää kisassa leivinuunille, mutta vallan kelvollisia nämäkin:) kaalikääryleitä valmistui 20kpl:)


Samalla sulatin pakkasesta savulammas suikaleita ja tein lopusta kaalista ja ohrasta savulammas-kaali-ohralaatikon. Kaikki tänä siis melko pienestä kaalista:) 

Veimme muutaman kääryleen naapurillekin. ( alkoi vähän jännittää että syömmekö koko viikon ja seuraavankin vain kaalia) vaan onneksi pakkaseenkin vielä mahtui!  Miten se meni, kaali päivässä pitää lääkärin loitolla?




Ei kommentteja: