Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Villi pohjoiskarjala



Wau mikä syysloma takanapäin. Pohjoiskarjalaan vei tiemme mökkeilemään. Olo oli kuin villi Pohjola sarjassa, korpin käheää kirahtelua, teerten pulputusta, karhun haukahtelua ja  ärjyntää. Syytä tähän ei löytynyt, liekö reviiri ollut uhattuna?



Paljon herkkuja leivinuunissa paistettuja. Tädin taikasormet paistoivat Karjalanpiirakoita, kukkosia, kakkua ja pullaa. Puhumattakaan maitokiisselistä. 

Kaalikääryleitä, joiden siirappiinen makeus pitkään hauduttamalla vie kielen mennessään. Lintupaistia ja uunijuureksia. Mureketta mustilla torvisienillä ja homejuustolla:) Aah leivinuunin ihanuutta!!!!!



Pikkuisia kävelylenkkejä ja käynti karpalosuolla mahtui ohjelmaan. Tuo suo on käymisen arvoinen paikka jo itsessään . Sieltä on aikanaan nostettu eläinten rehuksi sammalta kuivumaan, tyhjät seipäät ja luhistunut harmaa lato aukeama suolla tekevät taianomaista tunnelmaa. Pulleita kurpakoita karpaloita punaisenaan. 


Syysluonto niin kaunis. 







Ei kommentteja: