Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Aurinkoa ja energiaa

Tänään taas virkeämpänä, alkaisipa talven pahin pimeys jo hellittää. Energiat on olleet matalalla ja Siirin poskihampaiden tulo on ottanut koville. Meille kaikille. Kuumetta ja kipuilua alkuviikko ja vieläkin syöminen taitaa tehdä kipeää. On pikkuihmisen kasvu yllättävän vaikeaa, itse kun ei tällaisia hampaidentuloaikoja muista alkuunkaan. Lähinnä niiden poislähtemisen, siis maitohampaiden..

Nyt siis jo parempaa, muskarin kevätkonsertti oli eilen. Lumiukkomarssi meni hienosti. 

Tässä reipas lumiukko tanssija ja uudet kengät!


Kelpasi tanssahdella! 

Väriä ja virkeyttä olen hakenut myös kaivamalla pensselit esiin. Paperille hyppii kirkkaita kesävärejä. Voisin kylpeä keltaisessa! 


Remppakin etenee, tapettikerrostumien ihmettelyä, koolauksista löytyneitä vanhoja jalkalistoja, keittiön katon noston suunnittelua.

Tuleeko mieleen syytä, miksi keittiömme katto on puolisen metriä matalammalla kuin muissa huoneissa? Veikkaamme että se olisi tehty nopeasti lämpiäväksi, tai talossa on asunut pikkuruista väkeä:) tunne on hämmentävä kun seisoo keittiön ja pikku ruokahuoneen välissä ja katsoo kattojen korkeuseroja.

TODO listalla on muutakin: keittiön ja ruokahuoneen lattiat auki, vanhat eristeet pois- uudet sisään, ruokahuoneen kengitys( viimeiset hirrenvaihdot), mitäs muuta, ikkunoiden kunnostamista, perustuksia vahvemmaksi keittiöön tulevaa hella-leivinuunia varten, keittiön rankarakenteen ja eristeiden kunnon tsekkaus. Ja siitä sitten taloa läjään toisessa järjestyksessä. Hiphip, melkein valmista siis..



Tapettikerroksia

Mitä on siis tehty? Säkkikaupalla yläkerrasta vanhaa eristettä kaivettu hartiapankilla pois. Maata, olkea, hiekkaa, kenkää, sanomalehteä. Nyt se on tehty! Aplodit sille! ( se imuauto olisi ollut myös ihan k-ä-T-E-v-ä!

Perinnerakentamista perinteisesti<3

Keittiöstä on purettu kaikki tarpeeton pois, joten katon korotus onnistuu. Jatkopala lautaa seiniin laitamme, koemme kuitenkin että muutos on tässä kohtaa hyväksi. Ei katto ihan putoa niskaan:) Seinät taitavat jäädä meilläkin tapetin alle, joten sinne piiloon jäävät. Poikkihirret ja hirsiseinää sellaisenaan saisi mielestäni näkyä niin paljon kuin pystytään jättämään. I heart it! 

No sellaista ainakin tänne,  nyt kisastudiota valmistelemaan! Peukut Suomelle!!!



Ei kommentteja: