Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Arkiruokaresepti haaste

Tiedätkö tunteen kun töröttää kaupassa ja tuijottaa tyhjin silmin hyllyjä pähkäillen mitä ostaisi? Tai kun viikosta toiseen pyörii samat reseptit ja kaipaisi vaihtelua. Ennen saatoin soittaa siskolle ja kysäistä mitä heillä laitetaan, nykyään on kaupassakin melko hektistä ja kivempi olisi että mielessä tai listalla olisi ostettavat valmiina. Laitetaanko reseptejä tai vaikka ideoita vaihtoon? 

Aloitan meidän arjesta, onneksi sairastelut näyttäisivät jo helpottavan. Naapurustossa on sairastettu Noroa ja se  hyppäsi meillekin viime viikolla. Ihan kauhea ja ärhäkkä tauti olikin. Nyt alkaa jo ruoka maistua onneksi.

Tällä viikolla olemme kokanneet kahta meidän arjen normiruoista poikkeavaa ruokaa, tuikitavallisia nekin mutta makoisia ja ihanaa vaihtelua Siirin suosikkiruokaan jauhelihaan ja makaroniin. Kala on myös yksi lemppareista, onneksi!!

Ekana vatsataudin jälkeen kokattu kirkas kanakeitto riisillä ja vihanneksilla. Maukasta ja nopeaa! Riisin kypsyessä kypsyivät vihanneksetkin. Kurkumaa oli melko reilusti, ja olisiko ollut syynä, mutta tämä ei junioriin lusikkakaupalla uponnut. 

Tänään mies kokkaili kinkkupastaa. Kokeeksi gluteiinitonta pastaa, ylikypsää kinkkua pala silputtuna, Arlan savujuusto kerma, ruokakerma, sipuli, valkosipuli, suolaa ja pippuria. Ainiin ja emmental raastetta:) Tarjolle raikkaan salaatin kera ja päälle yrttejä. Tämä oli aika tuhtisetti, mutta maistui kaikille! 


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Itsellä vähän sama ongelma ollu tässä jo pitemmän aikaa, mutta niistä lidlin yrtti-valkosipulimaridoinuista broilerinfileistä mitä syötiin mökillä sain ideaksi tehdä myös itse. Ei ehkä ihan niin maukkaita, mutta hyviä kuitenkin.

Eli:
-Broilerin maustamatonta filettä tai leikettä.
-Rosmariinia
-Salviaa
-Valkosipulia
-Valkopippuria
-Hiukan suolaa

Huuhtele ja siisti fileet jos tarvis, hiero hienoksi hakattu valkosipuli ja muut mausteet pintaan, anna olla päivän marinoitumassa tiiviissä paketissa. Tuohon sopis varmaan rosepippurikin, mutta ite en laittanu kun sitä ei saa helposti rouheeks. Kaveriksi perunaa tai riisiä ja vaikka parsakaalia, tai muuta vihreetä.

Sapuskan hyvät puolet:
-Hyvää
-Terveellistä
-Nopea tehdä

Huonot puolet:
-Broileri ei ole ruokatarvikkeista halvimpia.

Unknown kirjoitti...

Nam! Kuulostaa herkulta, täytyy koklatakin tuota. Jos vaikka saataisiin pihaan jo muurikka ja kaasupullo laitettua, niin voisi ulkonakin kokkailla. Kummasti maistuu paremmalta pihalla syöminen:)