Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Ikkunan kunnostus kurssit Lahdessa




Lisää tietoa tulossa kursseista pikapuoliin!

Muoks! 

Puuseppä Kantonen paikalla Lahdessa satamassa 
huomenna Metsän kasvun päivänä 24.5 klo 10>,
 kertomassa lisää pian alkavasta kurssitoiminnasta! 
Tervetuloa kuulemaan lisää kursseista, 
ja ilmoittautua voi jo paikan päällä!

T E R V E T U L O A

La 24.5. klo 10-15 Metsän kasvun päivänä Pro Puulla
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Wood Matters - Innovations from forest -näyttely tutustuttaa kävijän suomalaiseen metsään ja metsien luovaan käyttöön. Esille pääsee innovatiivisia tuotteita puukipsistä pihkavoiteeseen ja puisiin silmälasinkehyksiin. Osansa saavat myös kodin esineet ja valaisimet, joissa metsän merkitystä ei välttämättä tule huomanneeksikaan.

* * *
Panu Kaila, arkkitehti ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori emeritus, on paikalla Pro Puu -keskuksen Ullakkogalleriassa kertomassa näyttelystä ja puurakentamisesta. Muun muassa kirjoissaan Talotohtori (1997) ja Kevät toi maalarin (2000) Kaila on käsitellyt yksityiskohtaisesti rakentamisen historiaa, perinteitä ja nykyaikaa.
Ullakkogalleriassa croquis-piirustuksia, nopeita luonnoksia elävästä mallista ja perinteisiä japanilaisia puutyökaluja.

* * *
Tikkula torilla sahataan kuusitukkeja ja Rautatieaseman edustalta juuri kaadetut puut: lehmuksia , jalavaa ja saarnea. Näistä puista toteutetaan myöhemmin kalusteita ja sisustusta uuteen matkakeskukseen.

Ei kommentteja: