Kuvittelijataru

Tervetuloa Hemmalle!


Hemma on 1890 -luvulla alkunsa saanut mäkitupalaisten talo Asikkalassa. Taloa on jatkettu ja rakennettu vuosien myötä ajan kanssa, yläkertaa vuonna 1917. Ajan kanssa kunnostamme mekin, jotta kestäisi seuraavat 100 vuotta. Kirjoitusta talon entistämisestä perinteisin menetelmin, laadusta tinkimättä. Onnen puuhia pihalla ja talossa, olet lämpimästi tervetullut.

Lämpöinen lanka lauantai

Mukavaa pääsiäistä. Täällä ollaan vietetty sitä askarrellen Perhetuvalla tipua ja pupua. Kotona ollaan koristeltu höyhenin koivun ja pajun oksia. Laitettiin narsisseja ja orvokkeja parvekkeelle.








Kävimme lauantaina Auttoisilla Keinuhongan tilan Pääsiäismarkkinoilla. Mahtavan hieno sää osui päivään. Katseltiin myyntikojuja, haukattiin maukasta burgeria tilan lihoista ja taputeltiin ponia, Ihmeteltiin sonneja ja pikku vasikoita. Siiriä ihmetytti, kun vasikka nuoli isin kättä. 

Nautittiin ihanasta fiiliksestä, ja mukavasta tunnelmasta. 



Sieltä jatkettiin matkaa mökille, vähän lämmittämään tupaa. Kauniisti kimmelsi aurinko. Pikku niemessä seisoskeltiin ja aurinko lämmitti ihanasti talven kalpeita kasvoja. Siinä ihmeteltiin Siirin päiväunia nukkuessa, kun Rami kuiskasi: "katso ihan hiljaa, hauki." Käännyin katsomaan ja hauki ui ihan rantaa pitkin, lämpimässä rantavedessä. 




Yritin nappasta hauesta kuvan, ja silloin se pyrstöä läiskäyttäen säikähti ja viivana ui kaemmas.

Keitettiin iltapäiväkahvit ja syötiin pullat. Siiristä hiilihanko oli hauska. 





Pelattiin myös kilkatusta eli krokettia.



Siiri pyytää mailat ja pallot ja nimesi pelin kilkatukseksi ja sellainen äänihän siitä tuleekin, kun maila palloon osuu. 

Illaksi ajelimme kotiin saunomaan. Oli lämmin ja mukava lanka lauantai.

Ei kommentteja: